Over MACHIEL

_DSC7655Sinds begin 2011 werk ik als zelfstandig ondernemer. Ik ben gespecialiseerd in het organiseren van duurzaamheid. De afgelopen jaren heb ik veel duurzame verbindingen gelegd. Tussen mensen en tussen organisaties, zowel op internationaal, nationaal, regionaal als lokaal niveau. Onder het motto van “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Ik ben na mijn opleiding Environmental Sciences aan de Wageningen University ruim 20 jaar werkzaam op gebied van duurzaamheid en innovatie. Na mijn opleiding werkte ik als Milieuconsultant en als Business Development Manager bij NEN. Als procesbegeleider stond ik aan de basis van nationale, Europese en internationale afspraken op gebied van kwaliteit, milieu en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Aansluitend heb ik bij het Keurmerkinstituut als Certificatiemanager en Auditor gewerkt op gebied van Ecolabels en Milieukeur. Vervolgens werkte ik ruim drie jaar bij AgentschapNL(een voorganger van RVO-Nederland, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, als Projectleider bij het programma Duurzaam Inkopen voor overheden en als senior adviseur duurzame mobiliteit (o.a. elektrisch rijden).

Sinds begin 2011 werk ik als Duurzaamheids Organisator vanuit Utrecht en maak ik voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisatie duurzaamheid aantoonbaar. De laatste jaren met een sterke focus op de duurzame energietransitie. Kijk hier voor voorbeelden van uitgevoerde projecten. Hierbij zet ik mijn netwerk op gebied van innovatie & duurzaamheid in.